Affiliatetips, personal branding och strumpbutik

by Stefan on 3 juni, 2010

Under tisdagen publicerade Mjukvara.se en kort video (3:38) med 5 affiliatetips från Andreas Bard. Det är en klart sevärd video men vad som är mer intressant i mina ögon är vad som hände efteråt.

Andreas har på sistone allt mer börjat lyfta fram hur viktigt vårt personliga varumärke är, något jag skrev om förra månaden. Pga dagens sluttenta och tidspressen det skapade så valde jag att skjuta upp mitt blogginlägg om videon och tack vare Andreas personlighet/vänlighet så publicerades det under gårdagen minst(!) 11 blogginlägg om videon. 12 om du räknar med originalinlägget.

Några av dessa var Dreambuilders, Anders Granström, Tomaz Lavén, Jonny Elofsson, Benny Kvist, Håkan Liljeqvist, Marcus Westberg, Kim Angalid, Tommy k Johansson och Commission Junction. Jag ber om ursäkt på förhand om något namn skulle vara felstavat – lämna en kommentar så fixar jag det.

För att sammanfatta så kan det vara otroligt lönande att helt enkelt vara ditt bästa jag utåt. Det är andra gången idag jag nämner följande måtto, men:

Don’t be evil – be helpful.

Martin Kiland lanserar Strumpgalen

Avslutningsvis vill jag passa på att tipsa om tipsa om Martins nya strumpbutik som är byggd på WP eCommerce efter erfarenheterna från hans tidigare mattprojekt.

Nu är det alltså möjligt att köpa strumpor, t-shirts, Muminmuggar, kondomer och Hello Kitty-saker samtidigt som du stödjer en lovande entreprenör. Nyligen startade även Billy Öhgren en butik för ipad-tillbehör vilket passar ypperligt nu med den rådande iPad-hysterin som har brett sig över landet.

Vad saknas innan vi har perfekta presenter för hela släkten?

{ 1 trackback }

5 tips för dig som vill bli affiliate
1 juli, 2010 kl. 09:21

{ 6 comments… read them below or add one }

Martin Kiland 4 juni, 2010 kl. 09:34

Ja spridningen av Bards video har ju varit minst sagt lyckad. Tack för omnämnandet och länken till min butik! Inser ju att du borde få en länk tillbaka till din butik.

Svara

Stefan 6 juni, 2010 kl. 02:39

Det vore givetvis väldigt uppskattat Martin men se det absolut inte som något tvång. Jag länkar helt enkelt till projekt jag anser vara kul eller intressanta på annat vis. 🙂

Svara

Tim Wiklund 18 juni, 2010 kl. 09:16

Hur går det med kondomakuten? Är den i skarpt läge nu?

Svara

Stefan 19 juni, 2010 kl. 00:16

Helt riktigt. Jag filar fortfarande på pressmeddelandet men funktionellt sett så är den skarp och jag har redan fått kunder vilket är oerhört kul. Så det är fritt fram för dig att sprida nyheten till dina nära och kära, vilket kan passa bra nu till sommarlusten. 😉

Svara

Tim Wiklund 20 juni, 2010 kl. 15:10

Vad kul!
Ska sprida det till dem ja tycker behöver det 🙂 Vart ska du skicka pressmeddelandet da?

Svara

Stefan 20 juni, 2010 kl. 15:21

Pressmeddelandet ska skickas ut via MyNewsdesk under kvällen eller natten för att bli det ”senaste” på måndagmorgon. I samma veva så ska jag även skicka personliga mail till ett fåtal utvalda journalister för att öka chanserna att bli omskriven.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: