Nytt projekt och några snabba tips

by Stefan on 2 november, 2012

625 dagar tog det. Från att vara en riktig domänjunkie så lyckades jag undvika att registrera domäner under 625 dagar (14/2 2011 – 31/10 2012). Istället har jag fokuserat på att utveckla eller sälja mina projekt. Nu har det dock blivit dags för ett nytt projekt med planerat lanseringsdatum 1 december 2012.

Jag kommer gå in på det mer i detalj senare och möjligtvis även köra en case study men hittills är lärdomen att inte överdriva. Lägg inte 2 veckor på att utveckla ett script som hämtar produkter från samtliga butiker om du egentligen klarar dig med en enkel redirect som tar 2 timmar att programmera. Optimering är positivt men ibland är det klokare att utnyttja butikernas egna sorteringsfunktioner.

Det var ett tag sedan jag skrev senast så vi kör några snabba:

 • Tore listar 10 bokföringstips och jag instämmer i samtliga. I samma veva frågade någon på SEO-forum om han borde säga upp avtalet med sitt SEO-företag och sköta det själv. Var förnuftig – fokusera på det du kan och ta hjälp till annat!
 • Evernote har lanserat en ny beta som är helt magisk.
 • Sopcast har äntligen släppts till Mac (osäker när).
 • P.g.a. problem mellan TextWrangler och Cyberduck som resulterade i att den senare kraschade så har jag nu gått över till Sublime Text. Utan tvekan den bästa texteditorn jag testat hittills och samtidigt uppfriskande med nya färger.
 • Trillade nyligen över Coursera som tar onlinelektioner till en ny nivå genom interaktiva övningar efter varje föreläsning. Verkar intressant och jag tror det går att få en hel del bidrag om du vill försöka dra igång något liknande med svenska ämnen. Samhällsnytta och lönsam affärsmodell i ett.
 • Memoto kan bli intressant men en bit kvar till Black Mirror.
 • Produktionstips? Följ Produktionsbloggen.
 • Annonsering.se listar nu alla svenska affiliatenätverk och deras program.
 • Deltar du i en tävling där man kan Googla fram svaret? Gå in på Wikipedia och skriv dit fel svar. Ändra sedan tillbaka när tävlingen är över.
 • Studerande? Få upp till 25 GB extra utrymme på Dropbox nu – här!
 • Nyligen försökte jag dra igång en diskussion om hur man kan spåra vilka källor (t.ex. sökord) som egentligen konverterar. Ge gärna din syn på det.
 • Antalet kalorier i pizza är lägre än vad många tror.
 • Intresserad av design eller WordPress. Följ Designwoop.
 • Månadens musiktips är Timeflies och alla deras låtar som jag helt missat.
 • LeadPlayer har blivit riktigt populärt på sistone – värt att ta en titt på.
 • Stäng av din TV, schemalägg avstängning på din Mac och blockera tidstjuvar.

{ 6 comments… read them below or add one }

Legendarisk 2 november, 2012 kl. 22:47

Roligt med en uppdatering Stefan! 🙂 Ser fram emot att läsa mer om ditt kommande projekt.

Svara

Stefan 4 november, 2012 kl. 21:47

Glädjande att det fortfarande finns några som läser bloggen trots mina sporadiska uppdateringar. Fördelen med RSS antar jag. 🙂

Svara

Albin Stööp 4 november, 2012 kl. 01:17

Riktigt bra länktips, uppskattar sådana inlägg.

Dock blir jag lite orolig när du säger att du inte registrerat en domän på 625 dagar?! 🙁

Svara

Stefan 4 november, 2012 kl. 21:44

Kul att höra Albin. Dock väldigt bred tolkningsmöjlighet på andra delen av kommentaren. 😉

Spontant kan det ses som att jag stagnerat och slutat utveckla företaget men saken är den att jag kontrollerade över 140 st domäner när den sista registrerades i feb 2011 och det blev uppenbart att jag inte kunde fortsätta registrera nya domäner för varenda projektidé som aldrig blev av. Därför bestämde jag mig för att utveckla, sälja eller säga upp samtliga domäner som inte gick med vinst. Nu är jag nere på 44 st varav 4 inte faller under regeln – resten går med vinst. Tanken är att sälja ytterligare 6-10 st under den närmsta tiden.

Hellre en handfull kassakor än hundra sajter som drar in småslantar. Det blir mindre administration och i takt med att sajterna får egna ”varumärken” så är man inte lika beroende av sökmotorernas framtida förändringar.

Svara

Johannes Krunegård 4 november, 2012 kl. 19:07

Hej!

Roligt att du hittat till oss och tipsar andra om också!

/ Johannes från Produktivitetsbloggen

Svara

Webbs 28 april, 2015 kl. 16:47

Tackar för tipsen 🙂 Bra skrivet. Vissa grejer kanske är lite utdaterade nu. Kommer det nån uppdatering?

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: